Rosa Spier Huis werkt mee aan het ‘Papageno Kunst Ommetje’ in Autismeweek

Nieuws

Rosa Spier Huis werkt in de Autismeweek samen met het Papageno Huis en stelt kunst ten toon voor het Papageno Kunst Ommetje!
Rosa Spier Huis werkt mee aan het 'Papageno Kunst Ommetje' in Autismeweek

Papageno Kunst Ommetje in Autismeweek

In het atelier van Papageno Huis in Laren werken creatieve jongeren met autisme aan unieke kunstwerken. Nu de deuren van het huis nog niet open kunnen, willen ze graag hun werk laten zien aan de bewoners van ‘t Gooi. Daarom organiseren zij vanaf 27 maart, de dag dat de Autismeweek start, tot en met 30 april het Papageno Kunst Ommetje. Dit is een kunstwandeling door Laren waar achter de ramen van twaalf bekende locaties, zoals Singer Laren en het Rosa Spier Huis, de kunst van de jongeren te bewonderen is.

Kunstwerken

In het Papageno Huis vinden diverse vormen van dagbesteding plaats en één daarvan is schilderen. Sommige jongeren schilderen al jaren, anderen hebben sinds kort de smaak te pakken. Professionals begeleiden de jongeren om zich verder te ontwikkelen. Soms door nieuwe technieken uit te proberen, soms door meer effect tot stand te brengen of bijvoorbeeld diepte te creëren. Ontdekken, oefenen, leren van en met elkaar. Vele witte doeken zijn de afgelopen maanden omgetoverd in prachtige kunstwerken.

Papageno Kunst Ommetje

Een deel van deze kunstwerken is geselecteerd voor het Papageno Kunst Ommetje. Dankzij de fantastische medewerking van ondernemers en andere culturele organisaties heeft Papageno een expositie kunnen maken die coronaproof is en ook nog eens zorgt voor beweging! Het Kunst Ommetje start op 27 maart, de eerste dag van de NVA Autisme week, die dit jaar ook het thema bewegen heeft. Er is een speciale kaart van de route gemaakt, die tot en met 30 april bewandeld kan worden. Daarop staan alle twaalf panden aangegeven waar de kunstwerken hangen. Ook zijn leuke weetjes van de makers toegevoegd. Wat inspireert een jongere, waarom schildert iemand, hoe komt een werk tot stand?

Routekaart

De routekaart voor het Papageno Kunst Ommetje is gratis èn op twee manieren verkrijgbaar.
Klik hier om de routekaart te downloaden. Ook zijn de kaarten bij alle expositielocaties en het Papageno Huis als print mee te nemen.
De werken zijn te zien achter de ramen van de bibliotheek, het atelier en de muziekkamer.

 

 

 

Meer nieuws