Nieuws

24 juni 2021

Keep an Eye – Jong en oud door kunst verbonden

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.
De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong talent op het gebied van de kunsten. Juist daarom gaan het Rosa Spier Huis en Keep an Eye samenwerken in het project ‘Keep an Eye -Jong en oud door kunst verbonden.’
Om contact tussen kunststudenten, jonge kunstenaars en ervaren kunstenaars  te stimuleren zal er een serie podiumkunsten georganiseerd worden. Waardoor jongeren hun talenten verder ontwikkelen en ervaring opdoen en oudere kunstenaars betrokken blijven bij de ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast kunnen de studenten op deze manier podiumervaring opdoen.

De serie podiumkunst, ‘Keep an Eye – Jong en Oud door Kunst Verbonden’ vindt plaats gedurende het culturele seizoen (september t/m mei) en bevat een avondvullend programma met negen concerten en negen dans- en theatervoorstellingen in de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal van het Rosa Spier Huis.
Voorstellingen worden verzorgd door jong talent. Na afloop is er een ‘meet and greet’ met artiesten en bewoners in het Galeriecafé. Eenmaal per maand wordt er muziek geprogrammeerd (klassiek, jazz, wereldmuziek of crossover) en eenmaal per maand theater of dans. De serie is gratis toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Mogelijk dient er in verband met placering wel een ticket gereserveerd te worden. Daarnaast is het aantal beschikbare plaatsen afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Het programma start begin september. Klik hier voor de reeds geprogrammeerde voorstellingen.