‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis

Nieuws

Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd. De uitzending van de aflevering in het Rosa Spier Huis is op dinsdag 2 april 2019 om 20.30 uur te zien op RTL4.
Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd.

Beau van Erven Dorens in gesprek met bewoonster Caroline Kaart in zijn programma Beau Five Days Inside in het Rosa Spier Huis.

Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd. De uitzending van de aflevering in het Rosa Spier Huis is op dinsdag 2 april 2019 om 20.30 uur te zien op RTL4.

Betekenisvol leven

Directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis Karin Annaert heeft ervaren hoe Beau van Erven Dorens tijdens zijn verblijf in het Rosa Spier Huis een wezenlijke verbinding met bewoners heeft gemaakt. Zij vertelt hierover: ‘Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, maar moet wel omgaan met fysieke achteruitgang en verlies. De weemoed die hiermee gepaard gaat, wordt in de uitzending bijna voelbaar. Heel knap hoe Beau dat naar boven brengt in zijn gesprekken met onze bewoners. Maar de uitzending laat ook zien dat een kunstenaar ondanks toenemende leeftijd en fysieke gebreken, nog steeds een betekenisvol leven kan leiden. Het is mooi dat het Rosa Spier Huis hierbij kan ondersteunen’.

Over het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers. In het huis kunnen zij blijven werken. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners én kunstenaars van buiten een podium, om hun inspiratie te delen met het publiek. Met een eigen concert- en theaterzaal, expositieruimte, ateliers en studio’s en een hoogwaardig culturele programmering, vormt het huis een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers, jong en oud.

Daarnaast is het Rosa Spier Huis ook een zorginstelling. Het Rosa Spier Huis vernieuwt. Eind 2019 nemen de bewoners hun intrek in het nieuwe Rosa Spier Huis, eveneens in Laren.

Voor de culturele voorzieningen zoekt Het Rosa Spier Huis nog aanvullende fondsen. Meer weten over de geefmogelijkheden? Kijk op www.rosaspierhuis.nl/steun-ons.

 

Beau van Erven Dorens in gesprek met bewoonster Caroline Kaart.

Meer nieuws