Vlog-serie over het Rosa Spier Huis – Franci Stukart

Nieuws

Het Rosa Spier Huis maakte met haar bewoners een aantal Vlogs. In deze vlog kunstenares Franci Stukart - bewoonster van het Rosa Spier Huis.
Francis Stukart Bewoonster Rosa Spier Huis Laren

Vanaf heden publiceert het Rosa Spier Huis maandelijks de vlog ‘Een leven lang kunst’ over kunst en wetenschap met en door bewoners van het Rosa Spier Huis. De aflevering van deze maand gaat over beeldend kunstenaar Franci stukart. Bekijk de vlog hier.

Franci Stukart Beeldend Kunstenaar

Franci woonde en werkte in Amsterdam. Is geboren in de crisisjaren. Heeft de tweede wereldoorlog als kind zelf meegemaakt. Was toch als kind al met inkt en papier langs de grachten van Amsterdam te vinden en tekende de grachtenhuizen van Amsterdam. Helaas is al dat werk verloren gegaan met de watersnood 1960 in Tuindorp Oostzaan. Later is zij van realistisch naar abstract werk overgegaan waar zij veelal wordt geïnspireerd door de natuur, muziek, architectuur, maar ook door wat er in de wereld gaande is. Het kleurgebruik is vaak fel (primaire kleuren) waardoor haar werk steeds herkenbaar is. Als tegenpool maakt zij zachte pastels. Haar werken zijn zeer divers. Zij wil enerzijds spanning en anderzijds harmonie brengen tussen het schilderij en de toeschouwer.

Nu woont Franci Stukart in het Rosa Spier Huis in Laren en maakte zij op Prinsjesdag deze vlog. Zij toont hier haar Atelier.

 

Meer nieuws