Nieuws

10 augustus 2022

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken. De serie ‘Een leven lang kunst’ startte in september 2021. Bewoners van het Rosa Spier Huis, kunstenaars en wetenschappers, vertellen in deze vlogs persoonlijke verhalen vanuit hun professie, passie en levenservaring. Ook projecten die in het Rosa Spier Huis plaatsvinden, zoals het samenwerkingsproject met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ‘De Kunst van het Leven’ of het ‘Rosa Spier Huis Zomerfestival’, komen aan bod. De vlogs worden gepresenteerd door Henk van der Horst.


Rosa Spier Huis Zomerfestival
(September 2021). Bekijk hier de vlog.


Franci Stukart
(Oktober 2021) wordt op de 3e dinsdag van september geïnterviewd. Zij laat werk zien dat zij heeft gemaakt en vertelt over het boek en het werk dat zij nog wil maken. Bekijk hier de vlog.


Diana van Kolck
(November 2021) blikt terug op de films waarin zij vroeger speelde en het televisieprogramma dat zij heeft gepresenteerd. Bekijk hier de vlog.


Rob Wiche
(December 2021) vertelt over filosofie en de vrije wil. Bekijk hier de vlog.


Nelleke & Albert Robbe
(Januari 2022) vertellen over schilderkunst, mozaïek en Alberts ontmoeting met Salvador Dali. Bekijk hier de vlog.


Paul Santman
(Februari 2022) is ‘huizenbouwer’, als architect was hij grondlegger van de wijk ‘De Fantasie’ in Almere. Bekijk hier de vlog.


Wil Huizinga-Stoeckart
(Maart 2022) volgde haar piano-opleiding bij o.a. Daniël Belinfante en Elly Salomé. Zij heeft een voorliefde voor de muziek van Chopin en zij laat werken horen van Chopin en Schumann. Bekijk hier de vlog.


Maaike Wiarda
(April 2022) vertelt behalve over haar werk en leven als beeldend kunstenaar ook over de landen waar zij woonde en werkte. Bekijk hier de vlog.


Kunst van het leven
(Mei 2022). Tijdens de 7e editie van de Kunst van het Leven trokken 9 studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en 9 bewoners van het Rosa Spier Huis 2 maanden met elkaar op en maakten zij nieuw werk. Bekijk hier de vlog.


Herre Methorst
(Juli 2022) vertelt over zijn werk als kunstenaar en over zijn projecten als StreetViewArt en Black Skin in het bijzonder. Bekijk hier de vlog.


Rosa Spier Huis Zomerfestival
(Augustus 2022). Bekijk hier de vlog.