Vlogs uit het Rosa Spier Huis; Een leven lang kunst

Nieuws

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken.
Vlogs uit het Rosa Spier Huis; Een leven lang kunst

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken. De serie ‘Een leven lang kunst’ startte in september 2021. Bewoners van het Rosa Spier Huis, kunstenaars en wetenschappers, vertellen in deze vlogs persoonlijke verhalen vanuit hun professie, passie en levenservaring. Ook projecten die in het Rosa Spier Huis plaatsvinden, zoals het samenwerkingsproject met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ‘De Kunst van het Leven’ of het ‘Rosa Spier Huis Zomerfestival’, komen aan bod. De vlogs worden gepresenteerd door Henk van der Horst.


Rosa Spier Huis Zomerfestival (September 2021).


Franci Stukart (Oktober 2021)

Franci Stukart wordt op de 3e dinsdag van september geïnterviewd. Zij laat werk zien dat zij heeft gemaakt en vertelt over het boek en het werk dat zij nog wil maken.


Diana van Kolck (November 2021)

Diana van Kolck blikt terug op de films waarin zij vroeger speelde en het televisieprogramma dat zij heeft gepresenteerd.

Rob Wiche (December 2021)

Rob Wiche vertelt over filosofie en de vrije wil.


Nelleke & Albert Robbe (Januari 2022)

Nelleke en Albert vertellen over schilderkunst, mozaïek en Alberts ontmoeting met Salvador Dali.


Paul Santman (Februari 2022)

Paul Santman is ‘huizenbouwer’, als architect was hij grondlegger van de wijk ‘De Fantasie’ in Almere.

Wil Huizinga-Stoeckart (Maart 2022)

Wil Huizinga-Stoeckart volgde haar piano-opleiding bij o.a. Daniël Belinfante en Elly Salomé. Zij heeft een voorliefde voor de muziek van Chopin en zij laat werken horen van Chopin en Schumann.


Maaike Wiarda (April 2022)

Maaike Wiarda vertelt behalve over haar werk en leven als beeldend kunstenaar ook over de landen waar zij woonde en werkte.


Kunst van het leven (Mei 2022).

Tijdens de 7e editie van de Kunst van het Leven trokken 9 studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en 9 bewoners van het Rosa Spier Huis 2 maanden met elkaar op en maakten zij nieuw werk.


Herre Methorst (Juli 2022)

Herre Methorst vertelt over zijn werk als kunstenaar en over zijn projecten als StreetViewArt en Black Skin in het bijzonder.


Rosa Spier Huis Zomerfestival (Augustus 2022).

 

Meer nieuws