Wisseling van de wacht bestuur Rosa Spier Huis

Nieuws

Mariska De Kleijne Directievoorzitter Rabobank Vallei En Rijn.uitgesneden

Per 1 oktober aanstaande vindt er wisseling van de wacht plaats in het bestuur van het Rosa Spier Huis.

Herold van der Berg draagt het stokje over aan Mariska de Kleijne.

 

Herold:

“Met veel energie en vol overgave is er met het team hard gewerkt aan het financiële en kwalitatieve herstel van het Rosa Spier Huis. Daarin hebben we hele grote stappen vooruitgezet.

Na een zeer intensieve periode van veranderingen en professionaliseren komt het Rosa Spier Huis in een andere fase. Dat vraagt om een ander profiel bestuurder met een meer coachende rol, een rol die minder bij mij past. Het was een intensieve en bijzondere periode, waar ik met veel plezier op terug kijk. Mijn taak zit erop!” Met ingang van 1 oktober draag ik daarom mijn taken over aan Mariska de Kleijne. Ik wens haar, de bewoners en medewerkers veel succes. Ik heb er alle vertrouwen in.

 

Rob Hoogma, voorzitter van de Raad van Toezicht:

“Herold heeft zich de afgelopen twee jaar vol overgave ingezet om onze organisatie weer op het (financiële) spoor te krijgen. Daarin zijn grote stappen gezet. Wij danken hem daarvoor en wensen Herold veel succes toe in de rest van zijn carrière.

“We zijn heel blij met de komst van Mariska de Kleijne als interim bestuurder voor het Rosa Spier Huis. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Mariska, samen met het MT, medewerkers, bewoners, en onze samenwerkingspartners, de organisatie mensgericht en resultaatgericht zal leiden”

Mariska de Kleijne is een ervaren bestuurder met een groot hart voor mensen. Na verschillende functies in de financiële wereld heeft zij het afgelopen jaar bewust de keuze gemaakt om over te stappen naar de zorg.

Mariska: “In deze unieke woongemeenschap wat het Rosa Spier Huis is, kunnen mensen wonen, hun ambacht uitoefenen en zorg ontvangen wanneer het nodig is. De inzet en betrokkenheid van medewerkers, en de creativiteit van bewoners vind ik ontzettend inspirerend. Ik zal mij ten volle inzetten om zowel de verbinding op menselijk vlak, als de financiële en organisatorische condities te creëren die nodig zijn voor een blijvend succesvol en toekomstbestendig Rosa Spier Huis.”

Meer nieuws