Young Talent Award – Rosa Spier Huis & Keep an Eye Foundation

Nieuws

Het Rosa Spier Huis introduceert i.s.m. de Keep an Eye Foundation de Young Talent Award. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jonge podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee bijdragen aan inclusie en diversiteit.
Young Talent Award powered by Rosa Spier Huis & Keep an Eye Foundation

Met de Young Talent Award wordt een ode gebracht aan kunst die zich begeeft op het snijvlak van kunst en het sociaal/maatschappelijke domein. De award zet het kunstenaarschap op een voetstuk en helpt jonge kunstenaars het beste uit zichzelf te halen. Elk jaar zal een andere podiumkunstdiscipline in de schijnwerpers worden gezet. In 2023 wordt er gestart met de discipline muziek.

De award wordt door de Keep an Eye Foundation beschikbaar gesteld en bestaat uit een geldprijs van 4.000 euro plus 1.000 euro gereserveerd voor ontwikkelingsondersteuning door een bewoner van het Rosa Spier Huis en een optreden in de Keep an Eye podiumavonden-serie in de Anna Stibbezaal.

In 2023, de categorie muziek, bestaat de jury uit 5 deskundige leden met een staat van dienst waaronder ook bewoners: Dick Bakker (voorzitter), Maria Croese, Thérèse Steinmetz, Harry Klooster en Bob Zimmerman.

Vrijdagavond 2 juni 2023 vindt de finale plus uitreiking plaats in de Anna Stibbe zaal.

Wil je deelnemen aan deze award, meld je dan aan via award@rosaspierhuis.nl

Meer informatie – download de Young Talent Award brochure hier

Meer nieuws