Young Talent Award

Nieuws

Logo Hoge Res

YOUNG TALENT AWARD

Powered by Keep an Eye Foundation & Rosa Spier Huis

 

Vrijdagavond 2 juni heeft trompettist Bram van de Glind de eerste editie van de YOUNG TALENT AWARD gewonnen. De YOUNG TALENT AWARD is een aanmoedigingsprijs voor jonge uitvoerende podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee op inclusie en diversiteit. Deze eerste editie stond in het teken van de discipline muziek.

 Met de lovende opmerking in het juryrapport ‘Zijn timing is uitstekend, het spel mooi, expressief en volwassen’ heeft  Bram van de Glind deze eerste editie van de YOUNG TALENT AWARD gewonnen. Onder begeleiding van zijn zeer getalenteerde kwartet speelde hij deze avond zijn eigen compositie ‘Come and go’ en werd hij hiermee de terechte winnaar van de Young Talent Award.

Met de YOUNG TALENT AWARD wordt een ode gebracht aan kunst die zich begeeft op het snijvlak van kunst en het sociaal/maatschappelijke domein, jonge kunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee op inclusie en diversiteit. De award zet het kunstenaarschap op een voetstuk en helpt jonge kunstenaars het beste uit zichzelf te halen. Elk jaar wordt een andere podiumkunstdiscipline in de schijnwerpers gezet. De prijs bestaat naast de award uit een geldprijs van € 4.000, ontwikkelingsondersteuning a € 1000,- door een bewoner van het Rosa Spier Huis, en een optreden in de Keep an Eye podiumavonden-serie in de Anna Stibbezaal in het Rosa Spier Huis.

Zowel de Keep an Eye Foundation als het Rosa Spier Huis ondersteunen jong talent op het gebied van de kunsten. Daarom zijn zij sinds 2021 een samenwerking aangegaan in de programmalijn van het Rosa Spier Huis ‘Jong en oud door kunst verbonden’. In deze programmalijn kunnen jonge kunstenaars hun talenten verder ontwikkelen, kunnen zij putten uit de jarenlange ervaring van kunstenaars op leeftijd, en ontstaan er kruisbestuivingen tussen kunstenaars uit verschillende generaties.

De tweede plaats werden behaald door pianist, zanger en kleinkunstenaar Tobias Wenting. Celliste, zangeres en componiste Chieko Donker Duyvis behaalde de derde prijs.

 

Meer nieuws