Interview – Het Rosa Spier Huis vernieuwt om hetzelfde te kunnen blijven

Nieuws

In het Rosa Spier Huis zorgen medewerkers ervoor het het niet hun huis is maar het huis van de bewoners. Cliënten zijn 'eigenaar' van hun eigen leven en 'zorgen voor' wordt 'zorgen dat'.
Nieuwbouw Rosa Spier Huis Laren

Johannes Crol, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rosa Spier Huis, werd onlangs geïnterviewd voor een artikel op Zorgvisie.nl.

‘Het Rosa Spier Huis vernieuwt om hetzelfde te kunnen blijven’

Cliënten zijn ‘eigenaar’ van hun eigen leven en ‘zorgen voor’ wordt ‘zorgen dat’. Zo formuleert branchevereniging Actiz het in haar visie. In het Rosa Spier Huis in Laren is dit al vijftig jaar de praktijk. En zo blijft het. Toen Johannes Crol onlangs met een nieuw lid van de raad van toezicht door het Rosa Spier Huis liep, viel hem op hoe alle medewerkers – van verzorging tot schoonmaak – maken dat het niet hun huis, maar dat van hun cliënten is. ‘De bewoners leven zoals zij dat wensen en wij maken dat mogelijk’. Die attitude wordt nu breed nagestreefd in de ouderenzorg. De bekende woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars in Laren heeft er al sinds 1969 ervaring mee.

Lees hier het volledige artikel

 

Meer nieuws