Bewoners Rosa Spier Huis Laren

Inka Klinckhard, kunstenares
Inka Klinckhard woonde van 2005 tot 2016 in het Rosa Spier Huis in Laren – een veelzijdige kunstenares met passie voor het Rosa Spier Huis.
Inka Klickhard - kunstenaar - oud bewoner Rosa Spier Huis Laren

Inka Klinckhard was een markante, warme persoonlijkheid en een veelzijdige kunstenares die het gedachtegoed van het Rosa Spier Huis met passie uitdroeg. Klinckhard, geboren in Berlijn, vluchtte in 1939 voor het naziregime naar Nederland. Het was het begin van een buitengewoon productieve loopbaan: boetseren en in gips snijden, beeldhouwen in hout en steen, bronzen beelden en penningen in hoog en laag reliëf.

Belangrijke thema’s in haar werken waren ‘oneindigheid’, ‘vrijheid’, ‘verbondenheid’ en het oude en nieuwe testament. Zij had zowel binnenlandse als internationale opdrachtgevers. Als kunstenares werd ze vooral gevormd door de bekende beeldhouwer Jan Bronner, die haar op de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam les gaf en die ook in het Rosa Spier Huis heeft gewoond. Zelf woonde Klinckhard van 2005 tot 2016 in het Rosa Spier Huis, waar ze dagelijks in haar atelier werkte en regelmatig exposeerde.

Meer beroemde bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren

Acteur John Kraaijkamp - oud bewoner Rosa Spier Huis Laren

John Kraaijkamp, acteur

Van 2005 tot 2011 woonde acteur John Kraaijkamp sr. in het Rosa Spier Huis. Een groot komiek die veel samenwerkte met Rijk de Gooyer.

Lees meer

de Rosa Mobiel rijdt weer!

Na een lange zomerstop en flinke onderhoudsbeurt rijdt de Rosa Mobiel weer! Medewerkers, vrijwilligers en bewoners die gebruik willen maken van de Rosa Mobiel kunnen zich melden bij de receptie.    

Lees meer