Bewoners Rosa Spier Huis Laren

Piet Heuwekemeijer, violist en orkestdirecteur
Piet Heuwekemeijer – violist en orkestdirecteur – woonde van 1994 tot 2008 in het Rosa Spier Huis en bleef actief in de muziek.
Piet Heuwekemeijer Bewoner Rosa Spier Huis

Hij was violist en oud-directeur van onder meer het Concertgebouworkest en de muziekafdeling van de NOS. Piet Heuwekemeijer woonde van 1994 tot 2008 in het Rosa Spier Huis en bleef actief.

In 2005 verscheen het boek ‘Levenslang voor twee violen’ van zijn hand. Ook zorgde hij met zijn vrouw Lideke tot jaren lang voor het culturele programma van het huis. Heuwekemeijer maakte zicht midden jaren 90 sterk voor een reeks concerten, verzorgd door jonge musici: “Hij had nog veel contacten”, vertelt Lideke in het boek ‘Een leven lang kunst’. “Hij had een heel goed gehoor en wist meteen of iemand iets speciaals had.”

Heuwekemeijer zette een belangrijk streven van het Rosa Spier Huis voort: het verbinden van jong talent en gerenommeerde kunstenaars. Heuwekemeijer speelde als violist in het Concertgebouworkest samen met Rosa Spier en was onder indruk van haar persoonlijkheid en spel. Jaren later maakten hij en zijn vrouw fijne tijden mee in het huis dat is vernoemd naar zijn oud-collega.

Tegen een Japanse filmploeg die in 2000 in het Rosa Spier Huis opnamen maakte zei hij: “Beter kunnen we het niet hebben, men laat je hier in je waarde. Je kunt hier praten met gelijkgestemde mensen, die expert zijn op gebieden die jij niet kent. Dat is inspirerend.”

Meer beroemde bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren

Acteur John Kraaijkamp - oud bewoner Rosa Spier Huis Laren

John Kraaijkamp, acteur

Van 2005 tot 2011 woonde acteur John Kraaijkamp sr. in het Rosa Spier Huis. Een groot komiek die veel samenwerkte met Rijk de Gooyer.

Lees meer

de Rosa Mobiel rijdt weer!

Na een lange zomerstop en flinke onderhoudsbeurt rijdt de Rosa Mobiel weer! Medewerkers, vrijwilligers en bewoners die gebruik willen maken van de Rosa Mobiel kunnen zich melden bij de receptie.    

Lees meer