Bewoners Rosa Spier Huis Laren

Marten Toonder, auteur & tekenaar
Striptekenaar Marten Toonder – bekend van Tom Poes en Olivier B. Bommel woonde van 2001 tot 2005 in het Rosa Spier Huis, tot hij op 93-jarige leeftijd overleed.
Marten Toonder - schrijver - oud bewoner Rosa Spier Huis Laren

Marten Toonder, striptekenaar

Hij creëerde een van de langstlopende strips van de hand van één tekenaar: De avonturen van Tom Poes en Olivier B. Bommel. Striptekenaar Marten Toonder woonde van 2001 tot 2005 in het Rosa Spier Huis, tot hij op 93-jarige leeftijd overleed.

Maar liefst 177 verhalen, verdeeld over 11.768 dag afleveringen, besloegen de avonturen van de zwervende kat en de kapitaalkrachtige beer. Toonder leerde de kneepjes van het vak in het Argentijnse Buenos Aires van een oud-medewerker van Walt Disney. Terug in Nederland besloot hij illustrator te worden en kreeg in 1941 de kans om zijn beroemde karakters in de Telegraaf te introduceren.

Behalve Tom Poes ontwierp Toonder nog andere strips, korte films, schreef hij gedichten en maakte hij illustraties voor allerlei doeleinden. In 1992 en 1993 verscheen zijn autobiografie Vroeger was de aarde plat, waarin hij een openhartig beeld van zijn leven gaf.

Toonder leefde zoals hij zijn hoofdpersonage vormgaf. Voormalig medewerker, nu vrijwilliger Dick van Amstel herinnert zich Toonder als een beschaafde man: Ollie B. Bommel was een heer van stand, en dat was Marten Toonder ook.

Meer beroemde bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren

Acteur John Kraaijkamp - oud bewoner Rosa Spier Huis Laren

John Kraaijkamp, acteur

Van 2005 tot 2011 woonde acteur John Kraaijkamp sr. in het Rosa Spier Huis. Een groot komiek die veel samenwerkte met Rijk de Gooyer.

Lees meer

de Rosa Mobiel rijdt weer!

Na een lange zomerstop en flinke onderhoudsbeurt rijdt de Rosa Mobiel weer! Medewerkers, vrijwilligers en bewoners die gebruik willen maken van de Rosa Mobiel kunnen zich melden bij de receptie.    

Lees meer